Mária
-7 °C
3 °C

Szekeres szerint megbukott a Fidesz depressziókampánya

2006.03.08. 16:29

Megbukott a Fidesz depressziókampánya, mert nem a valóságnak megfelelő tényekre alapul - fejtette ki Szekeres Imre szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. "A depressziókampány véget ért, pontosabban a depressziókampány megbukott, mert nem a valóságnak megfelelő, mert félrevezet és mert nem lehet jó politikát építeni valótlan tényekre" - mondta az MSZP elnökhelyettese.

Szekeres Imre a Tárki Társadalomkutatási Intézet közelmúltban nyilvánosságra hozott kutatására hivatkozott, amely objektív képet ad arról, hogyan alakulnak Magyarországon az életkörülmények. A felmérésekből az derült ki, hogy Magyarország polgárainak körülbelül 60 százaléka jobban él, mint négy évvel ezelőtt. A szocialista politikus rámutatott arra, hogy nagyon nagy szakadék húzódik Magyarországon emberek és emberek között. "Mi arra szegődtünk, hogy ezt a szakadékot folyamatosan szűkítsük" - mondta.

A Tárki tíz éve rendszeresen végzett háztartási panelfelméréseiből az derül ki, hogy a rendszerváltás óta a társadalom tagjai közt a szakadék éveken keresztül nőtt, majd az elmúlt két-három évben végre sikerült csökkenteni - mutatott rá az MSZP elnökhelyettese. Ez azt jelenti - tette hozzá -, hogy jó irányba haladunk, a Gyurcsány-kormány által hozott döntések jó irányba mozdították el a magyar társadalom ügyét, javították az életkörülményeket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.