Vasi nyomozás fénymásolt ajánlószelvények miatt

MTI
2006.03.13. 21:05

Visszautasította a szombathelyi 2-es számú országgyűlési választókerület választási bizottsága Schmidt Andrásnak, a MIÉP-Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének nyilvántartásba vételét, és úgy határozott, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tesz. Erről az illetékes választási bizottság tájékoztatta hétfőn az MTI-t, amelyhez eljuttatta határozata szövegét.

A gyanú szerint Szombathely mindkét választókerületében fénymásolt ajánlószelvények alapján kérte választási nyilvántartásba vételét a MIÉP-Jobbik két szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje. Az 1-es számú választókerület választási bizottsága korábban szintén úgy döntött, hogy érvénytelennek tekinti a nem szabályos módon kitöltött, fénymásolatban leadott ajánlószelvényeket, és jelezte, hogy rendőrségi feljelentést tesz.

Hegedűs Tamás, aki a MIÉP-Jobbik országgyűlési képviselöjelöltje Szombathely 1-es számú választókerületében bejelentette: visszalép a jelöltségtől. "Egyelőre túl friss az egész, hideg zuhanyként ért a dolog, (...) úgy érzem, mint aki megtudta, hogy nem az övé a gyerek" - mondta a politikus az MTI érdeklődésére. Szavai szerint "politikai gyilkosság áldozata" lett. Azt, hogy mit is ért "politikai gyilkosságon", egyelőre nem kívánta pontosítani.