Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Vasi nyomozás fénymásolt ajánlószelvények miatt

MTI
2006.03.13. 21:05

Visszautasította a szombathelyi 2-es számú országgyűlési választókerület választási bizottsága Schmidt Andrásnak, a MIÉP-Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének nyilvántartásba vételét, és úgy határozott, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tesz. Erről az illetékes választási bizottság tájékoztatta hétfőn az MTI-t, amelyhez eljuttatta határozata szövegét.

A gyanú szerint Szombathely mindkét választókerületében fénymásolt ajánlószelvények alapján kérte választási nyilvántartásba vételét a MIÉP-Jobbik két szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje. Az 1-es számú választókerület választási bizottsága korábban szintén úgy döntött, hogy érvénytelennek tekinti a nem szabályos módon kitöltött, fénymásolatban leadott ajánlószelvényeket, és jelezte, hogy rendőrségi feljelentést tesz.

Hegedűs Tamás, aki a MIÉP-Jobbik országgyűlési képviselöjelöltje Szombathely 1-es számú választókerületében bejelentette: visszalép a jelöltségtől. "Egyelőre túl friss az egész, hideg zuhanyként ért a dolog, (...) úgy érzem, mint aki megtudta, hogy nem az övé a gyerek" - mondta a politikus az MTI érdeklődésére. Szavai szerint "politikai gyilkosság áldozata" lett. Azt, hogy mit is ért "politikai gyilkosságon", egyelőre nem kívánta pontosítani.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.