Orbán nem hisz Debreczeni ügynökmúltjáról szóló mendemondáknak

MTI
2006.03.14. 17:51

Orbán Viktor "légből kapottnak" tartja a Debreczeni József ügynökmúltjával kapcsolatos találgatásokat. "Én azokat a mendemondákat, amelyek az ő személyéről lábra kaptak, egész egyszerűen nem hiszem el, én ismerem őt, kizártnak tartom, hogy ne a rendszerváltók oldalán foglalt volna mindig helyet" - mondta a politikus.

Mint mondta, ugyanakkor sajnálja, hogy egy olyan ember, aki értékes tagja volt a jobboldalnak, a polgári erőknek, "lassan, de biztosan átsodródott, átállt a szocialistákhoz", és az ő kampányukat erősíti.

"A leginkább akkor értékeltem volna a kijelentéseit, ha azokat a rágalmak megjelentetésének napján vagy másnapján teszi: akkor, amikor azok a Hír Tévében, többek között Deutsch-Für Tamás szájából ismétlődtek meg, illetve a Magyar Nemzet címoldalán voltak láthatóak" - olvasható Debreczeni József Orbán közleményére adott a nyilatkozatában. "Akkor komoly erkölcsi értéket tulajdonítottam volna a szavainak. Most, öt nap elteltével - amikor a bumeráng-hatás már nyilvánvaló - legföljebb a politikai érzék alapfokú megnyilvánulásának tekinthetem őket" - írta Debreczeni József.