Nyilvánosságra hozná a hangfelvételt a Munkáspárt 2006

MTI
2006.03.15. 15:59
A Magyarországi Munkáspárt 2006 péntek délutánig várja a Fidesz-képviselők hozzájárulását ahhoz, hogy a velük készített hanganyagot nyilvánosságra hozhassák a "Fidesz-segítség" bizonyítására. Ha ez nem történik meg, az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak - áll a párt alelnöke és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke által aláírt közleményben.

Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 alelnöke kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy több fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak az ajánlószelvények gyűjtésében. A politikus három konkrét esetről számolt be. Elmondta, hogy Tóth András, Vinnai Győző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget.

Az említett beszélgetésekről, és az ezzel kapcsolatos, a Fidesz képviselői által később kezdeményezett egyes telefonhívásokról hangfelvételek készültek. Ezek a hangfelvételek egyértelművé teszik, hogy mi is történt az ügyben - hangsúlyozta a közleményben.

A Munkáspárt2006 szerdai közleményére közleménnyel válaszolt a három megvádolt fideszes politikus, ostoba és nyilvánvaló provokációnak tartva a Munkáspárt vádjait. "A valóság a következő: a Munkáspárttól megkeresték a Fideszt, de mi nemet mondtunk arra a kérésre, hogy adjunk ajánlószelvényt a jelöltjeiknek." Kijelentették, hogy a rágalmakkal szemben megteszik a szükséges jogi lépéseket.