Az SZDSZ megváltoztatná a kopogtatócédula-gyűjtés módját

MTI
2006.03.17. 15:35

Az SZDSZ megváltoztatná a kopogtatócédula-gyűjtés módját - közölte a liberális párt kampányfőnöke sajtótájékoztatón pénteken.

Horn Gábor elmondta: a szabad demokraták azt javasolják, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) az ajánlószelvénnyel együtt küldjön válaszborítékot is, a kitöltött cédulákat pedig az állampolgárok közvetlenül az OVB-nek küldjék vissza térítésmentesen. Szerinte már az őszi önkormányzati választásokon alkalmazni lehetne ezt a módszert.

"Azt érzékeltük országosan, hogy az embereket zavarja ma már ez a kopogtatócédula-gyűjtés" - mondta Horn. A két nagy párt között szerinte mennyiségi verseny alakult ki, hogy ki tud több kopogtatócédulát összegyűjteni, és ami főleg problematikus: "láthatóan van egyfajta címgyűjtési akció is" - tette hozzá.

Az SZDSZ a mostani kopogtatócédula-gyűjtésben kipróbálta a javasolt módszert, és térítésmentes borítékot küldött az adott körzetben induló jelöltet, illetve az SZDSZ programját bemutató szórólapok mellé a szavazóknak. Ezekből igen nagy számban érkezett vissza ajánlószelvény a párthoz - fűzte hozzá Horn.