Az OVB-hez fordult a Munkáspárt 2006 a 'Fidesz-segítség' ügyében

MTI
2006.03.17. 17:35
Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a Magyarországi Munkáspárt 2006 a "Fidesz-segítség" ügyében - közölte Vajnai Attila, a párt egyik alelnöke pénteken az MTI-vel.

A párt azt várja a testülettől, hogy vizsgálja ki: valóban kérte-e a Munkáspárt 2006 a Fidesz segítségét - mondta Vajnai Attila. Emlékeztetett, a párt péntek délutánig várt a Fidesz reagálására, és arra, hogy a három érintett képviselőjelölt hozzájáruljon a velük készített hanganyag nyilvánosságra hozatalához, ám ezt nem tették meg.

Vajnai közölte, hogy több fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget a Munkáspárt 2006-nak az ajánlószelvények gyűjtésében. A politikus három konkrét esetről számolt be. Elmondta, hogy Tóth András, Vinnai Győző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget.

A Fidesz provokációnak nevezte a vádakat. A három fideszes képviselőjelölt korábbi közleménye szerint nem ők, hanem a Munkáspárt kereste meg a nagyobbik ellenzéki pártot. Jelezték továbbá, hogy a Magyarországi Munkáspárt 2006 állításai miatt jogi útra terelik az ügyet.