Hajnalka
-1 °C
15 °C

Orbán Viktor: nem a Fidesz okozza a ribilliót

MTI
2006.03.17. 19:59

A választások tétje az, hogy megalakítjuk-e a magyar szolidaritás nemzeti kormányát, vagy nem, és tovább haladunk a bajt hozó nyolcvanas évek irányába - mondta Orbán Viktor Miskolcon péntek este.

Egy dologban egyetértek a jelenlegi miniszterelnökkel, "a választásoknak az is tétje, hogy nyugodt építkezés lesz-e Magyarországon, vagy ribillió; együttműködés, vagy megosztottság" - hangoztatta.

Orbán szerint az emberek egyre elégedetlenebbek, "olyan politikai vezetése van ma Magyarországnak, hogy amerre az megfordul, ott ribillió támad, botrány és feszültség." Erről nem mi tehetünk, hanem ők - szögezte le.

"A globalizáció fontos, de az elmúlt tizenegynehány esztendő Európában mindenkinek megtanította, mindenkit megtanított arra, hogy a globalizációra adható válasz nem lehet más, mint az erősödő nemzet" - fogalmazott. Mint mondta, a luxuskormányzás ideje lejárt, "nekünk plebejus kormányra van szükségünk, új politikát akarunk,(...) amely osztozik a magyar emberek mindennapi sorsában".

"Sohasem lehet Magyarországot úgy tönkretenni, hogy mi, közösen ne tudnánk újra és újra fölemelni" - jelentette ki Orbán Viktor miskolci nagygyűlésén.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.