Halottak is támogatták a Zöldek Pártját

MTI
2006.03.18. 09:46

A Zöldek Pártja és érintett jelöltje vétlen a Nógrád megyei ajánlószelvény-hamisításban, és provokációnak tartják a történteket - mondta az MTI-nek a párt ügyvivője szombaton.

Erdei Csabát annak kapcsán kereste meg az MTI, hogy a pásztói választási bizottság visszautasította a Zöldek Pártja jelöltjének nyilvántartásba vételét, miután a leadott 815 ajánlószelvény közül 762-ről kiderült, hogy hamisított.

Az ajánlószelvények között mindössze 44 érvényes volt. Élő és elhunyt személyek ajánlása egyaránt szerepelt a 762 hamis szelvény között, 34, több éve elhunyt ember adatait is feltüntették a lapokon. A Zöldek Pártja ügyvivője elmondta: jelezték a választási bizottságnak, hogy a párt és a jelölt vétlen az ügyben, és belső vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogyan kerülhettek ezek a lapok a szervezethez.

"A szelvények döntő részét aktivisták, szimpatizánsok juttatták el a párthoz, az adatokat nem áll módunkban tételesen ellenőrizni, és azt sem tudjuk visszakeresni, hogy kiktől érkeztek" - mondta Erdei Csaba, hozzátéve: nagyon megdöbbentek, amikor értesültek a hamisításról.

Az ajánlószelvény-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.