Elbontanák King Gyurcsányt

Index, MTI
2006.03.18. 13:06
Egy társasház homlokzatán elhelyezett 1700 négyzetméter felületű Gyurcsány-plakát bontására kötelezi az építtetőt Zuglóban a kerület polgármesteri hivatala - közölte a Rátonyi Gábor, a XIV. kerület, Zugló polgármestere szombaton az MTI-vel.

A polgármester közleményében arról tájékoztat, hogy a XIV. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala semminemű hozzájárulást nem adott a Kassai tér 19. szám alatt található óriásplakát kihelyezéséhez.

Mint írja, a konkrét ügyben a hivatal határozatot hozott, amelyben az építési engedély nélkül kihelyezett reklámháló bontására kötelezi az építtetőt Budapest Főváros Közgyűlésének ide vágó rendelete alapján.

A rendelet szerint a reklámcélú felület lakóépület esetében legfeljebb az adott homlokzat 60 százaléka lehet, de legfeljebb 400 négyzetméter. A szóban forgó reklámháló felülete több mint négyszerese ennek a mértéknek, ezért kihelyezése jogszabályba ütközik - hangsúlyozta a fideszes polgármester.

A társasház egyik tulajdonosa a reklámháló kihelyezése miatt a zuglói önkormányzatnál birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, illetve a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz is beadvánnyal fordult - írja Zugló polgármestere.

Az Astoria közelében nem hivatali úton törtek egy Gyurcsány-plakátra: Hitler-bajuszt rajzoltak rá.