Nincs egyezség a kormányfőjelöltek vitájáról

MTI
2006.03.20. 14:28

Nem tudott megállapodni a négy parlamenti párt képviselője hétfőn a miniszterelnök-jelöltek és a listavezetők vitájáról. Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője meghívására Hock Zoltán, az MDF elnök-helyettese, Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára és Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke tartott zárt körű megbeszélést a budapesti Parlament Caféban.

A pártok képviselői nem tudtak megállapodni abban, hogy az április 5-i vitán csak Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vegyen-e részt, illetve, hogy megrendezzék-e az MSZP javaslatára április 3-án a listavezetők vitáját. Az MSZP április 5-én Gyurcsány-Orbán vitát akar, április 3-án pedig a listavezetők vitáját szorgalmazza. Az MDF ragaszkodik ahhoz, hogy miniszterelnök-jelöltje, Dávid Ibolya mindkét vitán részt vehessen. Az SZDSZ nyitott mindkét megoldásra.

A Fidesz szerint az első fordulót megelőzően lesz miniszterelnöki vita, Orbán Viktor azon ott lesz. Arról azonban nem sikerült dűlőre jutni, hogy ezen a vitán részt vesz-e a az SZDSZ és az MDF miniszterelnök-jelöltje. A résztvevők folytatják az egyeztetést.