A MIÉP április 1-jén vagy 2-án tart nagygyűlést

MTI
2006.03.22. 15:09

A MIÉP-Jobbik Harmadik Út április 1-jére és 2-ára is bejelentette a rendőrségen, hogy nagygyűlést tart a Hősök terén, ám azt, hogy melyik napon lesz a demonstráció, várhatóan csak március 31-én döntik el - közölte az MTI érdeklődésére szerdán Győri Béla.

A MIÉP szóvivője elmondta: "amikor 2-ára bejelentette a két nagy párt - a Fidesz meg az MSZP - a maga rendezvényét, akkor mi is úgy gondoltuk, hogy a Hősök terén mi is tartunk kampányzáró nagygyűlést". Hozzátette: miután az MSZP módosította időpontját, a MIÉP-Jobbik Harmadik Út úgy határozott, hogy április 1-re is lefoglalja a Hősök terét.

A rendezvény időpontjával kapcsolatban közölte: "egészen biztos vagyok benne, hogy jövő héten pénteken - március 31-én délután - fog eldőlni". A szóvivő elmondta: a két nagy párt szinte monopolizálni akarta a kampányzárót, mint eseményt.

"Minden országos listát, minden területi listát állító párt azonos eséllyel indul (a választásokon). Mivel mi mind a húsz területi listát felállítottuk és országos listánk is van, mi is úgy gondoltuk, tartunk kampányzáró gyűlést, és elmondjuk a magunkét" - tette hozzá Győri Béla.