Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Nincs levéltári adat rá, hogy Debreczeni ügynök lett volna

MTI
2006.03.22. 18:32
Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában nincs adat arra vonatkozólag, hogy Debreczeni József ügynök lett volna - ezt az ügyben a levéltártól szerdán tájékoztatást kapó Ferenczi Krisztina újságíró közölte az MTI-vel.

A levéltár úgy tájékoztatott: a rendelkezésre álló dokumentumok és az iratanyag jelenlegi feldolgozottsági szintje alapján nincs információ arról, hogy a publicista akár hivatalos alkalmazott, hálózati személy vagy operatív kapcsolat minőségben ügynökként tevékenykedett volna.

Debreczeni József március 10-én minden alapot nélkülöző rágalomnak nevezte az állítólagos titkosszolgálati múltjáról közzétett állításokat. Előzőleg több hírportál is közölte a Havaria Pressnek azt az állítását, hogy dokumentumok jutottak birtokába Debreczeni Józsefről: a rendszerváltás előtt állítólag a titkosszolgálat tisztjeként dolgozott, és annak megbízásából lett a Magyar Demokrata Fórum egy alapító tagja.

Ferenczi Krisztina egy hete újságíróként fordult a Történeti Levéltárhoz a publicista esetleges hálózati múltjával kapcsolatban, és szerdán vette át a tájékoztatást az eredményről. A gyors vizsgálatot elősegítette: a megrágalmazott publicista az őt megkereső levéltárnak azonnal elismerte, hogy közszereplő - tette hozzá.

Debreczeni József korábban közölte: soha életében semmiféle titkosszolgálati tevékenységet nem végzett, titkosszolgálattal nem működött együtt és nem állt kapcsolatban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!