Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Nyomoznak a gyulai adatbázis-ügyben

2006.03.24. 17:46

Nyomozást rendelt el visszaélés személyes adattal vétség gyanúja miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulásnál lévő számítógépen feltalált személyes adatokat tartalmazó adatbázis ügyében, közölte az MTI-vel a rendőrség pénteken. A nyomozást március 23-án rendelték el az Országos Választási Bizottság (OVB) feljelentése alapján.

Az ügy előzménye az OVB-hez a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulásnál lévő számítógépen feltalált személyes adatokat tartalmazó adatállomány miatt benyújtott kifogás volt. A főkapitányság bűnügyi osztálya megkezdte a személyes és tárgyi bizonyítási eszközök összegyűjtését, valamint igazságügyi szakértők bevonására is sor került - tette hozzá Szombati Andrea.

A gyulai adatbázis-ügy előzménye, hogy a társulásánál dolgozó kistérségi menedzser számítógépén a munkahelyi vezető február 28-án, több olyan elektronikus levelet talált, amelyeket a vezető szerint beosztottja Tóth Imrének, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltjének, illetve kampányfőnökének írt. A levelekben olyan információkat találtak, amelyek alkalmasak arra, hogy a térség szocialista képviselőjelöltjét, Perjési Klárát lejárassák. A számítógépet akkor lezárták egy kóddal és egy páncélszekrénybe helyezték. Később az adatállományban olyan könyvtárakat is találtak, amelyek közül az egyikben több mint 8000 választópolgár adatai szerepeltek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.