A Fiatal Baloldal szerint a Fidesz elcsúfítja Miskolc belvárosát

MTI
2006.03.26. 14:40
A Fiatal Baloldal (FIB) elképesztőnek tartja, hogy amíg a miskolci önkormányzat a város főutcájának megújításán fáradozik, addig Pelczné Gáll Ildikó és pártja, a Fidesz, engedély nélküli molinókkal és plakátokkal csúfítja el a védettség alatt álló történelmi belvárost - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében Pápai Gábor, a FIB országos elnökségi tagja. A Fidesz szerint alaptalan rágalomról van szó.

Tudomásunk szerint, sem az önkormányzat, sem pedig a Miskolci Nemzeti Színház engedélyét nem kérték ki azért, hogy a Városháza illetve a színház falán lévő kampókra ormótlan választási molinókat helyezzenek el - fogalmaz Pápai Gábor.

A fiatal politikus úgy véli, hogy a főutcai homlokzatok falát csúfító és a hirdetési hengerekre - szintén engedély nélkül - kihelyezett plakátok azt bizonyítják, hogy hiába ígérte a Fidesz, hogy tiszteletben tartja más pártok plakátjait, gyalázatos módon átragasztja azokat és attól sem riad vissza, hogy a szocialista és más pártok által vásárolt hirdetési felületeket összerondítja, az ott lévő fizetett hirdetéseket pedig letépi.

Juga György, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta: "alaptalanul vádaskodik a Fiatal Baloldal". A Fidesz egy professzionális reklámcéggel áll szerződéses kapcsolatban, mind a molinók, mind a plakátok elhelyezéséért, felragasztásáért fizet a társaságnak, amely megállapodott a hirdetőfelületek tulajdonosaival azok használatáról