Az SZDSZ házibulizásra szólít fel

2006.03.27. 16:45

Az SZDSZ arra kéri barátait, tagjait és szimpatizánsait az ország legkülönbözőbb részein, hogy ezen a hétvégén rendezzenek házibulikat otthon, nyilvános helyeken vagy akár köztereken is - jelentette be Horn Gábor, a liberális párt kampányfőnöke hétfői sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a kampány utolsó szakaszának elemeit is.

Horn közölte, hogy az SZDSZ politikusai közül jónéhányan részt vesznek ebben, ő maga például a Szent István-parkban hívja kávézni ismerőseit, barátait. "A végén majd mi is megmondjuk, hogy hányan voltak ezeken a házibulikon" - fűzte hozzá. Komolyra fordítva a szót beszélt arról, hogy az SZDSZ nem vesz részt abban a versenyben, amely arról szól, ki tud nagyobb tömeget létrehozni a hétvégén Budapesten. Ugyanakkor az SZDSZ nem az utcai rendezvények ellen van, hiszen ők is a Városház-parkban tartják kampányzáró programjukat április 7-én, "a probléma az, hogy ha ezek az események a szimpatizánsok hergelésére valók" - mondta.

A kampányfőnök bejelentette azt is, hogy az SZDSZ elkezdte a választási kampányának utolsó szakaszát, amelyben a liberális szavazókat arra kérik, hogy ha a liberális értékek érvényesülését akarják a következő kormányban, akkor szavazzanak a liberális pártra. Horn Gábor hangsúlyozta: minden közvélemény-kutatási adat azt bizonyítja, hogy a 2006-os választások a liberálisokon múlnak, ahogy 2002-ben is.