Rágalmazó névtelen szórólapok Szombathelyen

MTI
2006.03.30. 11:52

A szombathelyi 2. számú választási bizottság helyt adott annak a választási kifogásnak, amelyet Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, a választókörzet Fidesz-KDNP jelöltje nyújtott be. A panasz szerint március 25-én Csempeszkopács községben személyét lejáratni kívánó, rágalmazó tartalmú névtelen szórólapokat terjesztettek.

"Az ismeretlen tettes, mint a szórólap kiadója és a kiadásért felelős személy, a sokszorosításért felelős személy, a szerkesztésért felelős személy, valamint T.I. és S.Z., a közlésért felelős személyek megsértették a választás tisztaságának megóvása, az esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét" - szögezi le a sajtóhoz eljuttatott és az interneten is közzétett határozatában a választási bizottság.

A bizottság feljelentést tesz sajtóigazgatási szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt Szombathely jegyzőjénél. A testület nem találta bizonyíthatónak azt a kifogásban szereplő állítást, mely szerint a szórólapokat Gaál Angelika a választókerület szocialista jelöltje készíttette volna, illetve azok terjesztésére megbízást adott volna. A bizottság egyik tagja, Hollósy Tamás különvéleményt fogalmazott meg: szerinte a bizottság által meghallgatott három tanú kétséget kizáróan bizonyította, hogy a szórólap terjesztésére az MSZP-től kapott megbízást.