Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Közúti ellenőrzésen esett át egy fideszes busz

MTI
2006.04.02. 13:52

Célzatosságról beszélt Tóth Imre, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje amiatt, hogy a rendőrség, illetve a közlekedésfelügyelet munkatársai vasárnap leállítottak és ellenőriztek egy autóbuszt, amely a vasárnapi budapesti Fidesz nagygyűlésre szállított embereket Sarkad és Gyula térségéből. Tóth Imre elmondta, hogy a hatóság mintegy fél órán keresztül tartotta fel a közel 50 főt szállító buszt. Az országgyűlési képviselő nehezményezte, hogy bár az utasok közölték az ellenőrökkel, politikai rendezvényre tartanak, mégis 30 percig feltartották őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense cáfolta, hogy bármilyen célzatosság vezette volna az ellenőrzést végzőket. Szombati Andrea elmondta: egy hónapra előre, írásban és tervszerűen megállapodik a rendőrség és a közlekedésfelügyelet az aktuális ellenőrzések helyszínéről és időpontjáról.

Ilyenkor vizsgálják a gépjármű műszaki állapotát, és a busz vezetőjének okmányait is, közötte azt is, hogy mennyit közlekedett az elmúlt időszakban. A sofőr egyébként nem tudta hivatalos dokumentumokkal igazolni, hogy mennyi pihenőidőt vett igénybe az elmúlt időszakban, ennek ellenére továbbengedték a gépjárművet azzal, hogy a sofőrnek a következő napokban hivatalosan is igazolnia kell, hogy az előző héten mennyit dolgozott, mondta Szombati Andrea.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!