Benyújtotta a keresetet a kormányfő volt cége ellen az LÜ

MTI
2006.04.03. 17:13

Benyújtotta a keresetet a kormányfő volt cége, az Altus és annak jogutódja ellen szerződés érvénytelensége miatt a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a Somogy Megyei Bírósághoz. A Legfőbb Ügyészség mint felperes szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt nyújtotta be a keresetet az Altus Rt. és a Humán-Jövő 2000 Kht. ellen. A keresetlevélben nem szerepel Gyurcsány Ferenc, vagy Szilvásy György neve.

Egy héttel ezelőtt a LÜ-n tartott sajtótájékoztatón jelentette be Polt Péter legfőbb ügyész, hogy megállapították a közérdek sérelmét a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében, ezért polgári pert indítanak. A vitatott szerződés jó erkölcsbe ütközését és semmisségét a bíróság mondhatja majd ki. A kormányfőt is érintő fideszes feljelentések nyomán ugyanakkor büntetőeljárást nem indított az LÜ.

Batiz András kormányszóvivő egy hete az ügyészségi sajtótájékoztató kapcsán azt közölte: sem a jó erkölcsöt, sem a közérdeket nem sértette, mint ahogy az államnak sem okozott semmilyen módon kárt a kifogásolt szerződés, ezt korábban maga Polt Péter állapította meg.