Centrumos számla vitatott megbízóval

2006.04.07. 11:56

Egy kézpénzfizetési számla szerint a Szegedi Polgármesteri Hivatal fizette ki a Centrum politikai hirdetését - tájékoztatta a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke az MTI-t. Havasi Katalin elmondta: csütörtökön reggel egy névtelen borítékban fizetett politikai hirdetés megrendeléséről szóló megállapodást és készpénzfizetési számlát talált a levelesládájában. A megállapodás a városi televíziót működtető kht. és a Centrum párt hódmezővásárhelyi országgyűlési képviselőjelöltje, Gyovai Tiborné Dezső Ibolya között jött létre. A számlán a kifizető neve és címe helyén a Szegedi Polgármesteri Hivatal szerepel.

"Meglepő dolog, hogy a Szegedi Polgármesteri Hivatal a Centrum Párt Hódmezővásárhelyen és körzetében, a 6. számú választókörzetben induló jelölt politikai hirdetését téríti" - hangsúlyozta. Gyovai Tiborné Dezső Ibolya az MTI-nek elmondta álláspontját, ám annak közzétételéhez később nem járult hozzá. Pászti Ágnes, a párt megyei elnöke, a szegedi önkormányzat tanácsnoka sem kívánt nyilatkozni.

Arany Tóth Attila, a hódmezővásárhelyi városi televíziót üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója kijelentette: vizsgálni fogják, hogyan jutott ki a számla a televízióból. Szavai szerint a Centrumos jelölt egy úr társaságában érkezett, akit a Centrum párt szegedi munkatársaként mutatott be. Arra a kérdésre, hogy ki a megrendelő, ez a férfi azt mondta, hogy a Szegedi Polgármesteri Hivatal és mondta a címet is.

Kiss Tibor, a Centrum szegedi szervezetének kampányfőnöke úgy fogalmazott: a számla és a szerződés már készen volt, mire a televízióba értek. Ismertetése szerint a szerződésre rányomta a Centrum párt bélyegzőjét, majd kifizettek ötezer forintot a hirdetésért. Hozzátette: nyugtát, pénztári bizonylatot nem kaptak. Mint mondta, már észlelték az elírást és azt kifogásolva szerdán visszaküldték a számlát a televíziónak.