Húsvéti fosztogatások Bicskénél

MTI
2006.04.21. 22:44

A húsvéti szünetet kihasználva kilenc Bicske környéki hétvégi házba tört be, autót lopott, illetve kísérelt meg eltulajdonítani egy fiatalkorúakból és fiatal felnőttekből álló csapat - közölte az MTI-vel pénteken a rendőrség. A fiatalokat egy véletlen juttatta rendőrkézre. A felcsúti körzeti megbízott ugyanis egy lerobbant kis autó vezetőüléséből kiszálló és utasával a kocsit odébb tolni próbáló fiút túl fiatalnak talált ahhoz, hogy jogosítványa legyen - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes információja szerint az ellenőrzés során nemcsak az életkorra vonatkozó rendőri sejtés igazolódott be, hanem kiderült az, hogy mind a kocsi, mind annak rendszáma lopott volt, továbbá hogy a fiatalok a húsvéti iskolai szünetet kihasználva kilenc környékbeli hétvégi házat fosztottak ki.

A lopott holmik egy része a házkutatások során előkerült, a többit pedig már értékesítették a tolvajok. A vizsgálat során felmerült annak a gyanúja is, hogy a fiataloknak - és két társuknak - közük lehet a Bicskén a közelmúltban történt autólopási kísérletekhez is. Az ügyben folyik a nyomozás, az éber felcsúti körzeti megbízottat pedig a megyei rendőrfőkapitány dicséretben és jutalomban részesítette.