Jövő héten lehet az első önálló KDNP-frakcióülés

MTI
2006.05.03. 17:43

Bár az önálló KDNP-frakció létrejöttéhez szükség van a párt országos választmányának május 13-án várható döntésére, az önálló képviselőcsoport első ülését már a jövő héten meg lehet tartani - közölte az MTI kérdésére szerdán a párt sajtófőnöke.

"Miután a csütörtöki frakcióülésen sok minden eldől (...) jövő héten már lehet frakcióülést tartani. Én most elvi lehetőségként mondom, (...) hiszen a mandátumok még nincsenek kiosztva. (...) (május) 8-13-a között ez mindenképpen meg fog történni" - mondta Lukács Tamás. A KDNP sajtófőnöke szerint a KDNP-nek "nagy valószínűséggel" Semjén Zsolt lesz a frakcióelnöke, aki a párt politikai irányvonalát jeleníti meg a képviselőcsoportban. Nem tudta megmondani meg mondani, mikor várható a Fidesszel kötendő megállapodás aláírása, azt azonban kizártnak tartotta, hogy ez már csütörtökön megtörténjen.

A Fidesz országos elnöksége egyhangúlag támogatta Orbán Viktor pártelnök javaslatát a KDNP-vel kötendő frakciószövetségről; közölte Deutsch-Für Tamás.A fideszes kommunikációs vezető hozzátette: a frakciószövetség részleteit a frakcióülés utáni sajtótájékoztatón ismertetik. A politikus nem kívánt nyilatkozni személyi kérdésekről. A frakciószövetség elnöke Orbán Viktor leehet, a társelnök pedig Semjén Zsolt.