Boross Péter: az MDF lehet a konzervatív alternatíva

MTI
2006.05.04. 19:12

Konzervatív attitűdökkel csak az MDF rendelkezik, hiszen a Fidesz inkább radikális irányban mozdult el, ezért a demokrata fórum válhat a jövőben a konzervatív alternatívává - mondta Boross Péter csütörtökön Egerben. "Bízom abban, hogy az a józan hang, az a megfontoltság, nem mindenáron való ütközési vágy (...) talán ezt lehetővé teszi" - fogalmazott a volt miniszterelnök, aki az üzletembereket és közéleti személyiségeket tömörítő Hozam Klub vendége volt a Hevesi megyeszékhelyen.

A politikus a továbbiakban erkölcsi kötelességnek nevezte, hogy az MDF támogassa az Országgyűlésben a költségvetési egyensúly megteremtését szolgáló intézkedéseket. Hozzáfűzte: természetesen támogatták volna a Fideszt is ebben a munkában, ugyanis véleményük szerint szakítani kell azzal a gyakorlattal, miszerint egy-egy javaslatot a politikai erők attól függően támogatnak, hogy ki terjeszti elő a megoldást - mondta a volt kormányfő.

Boross úgy vélekedett, hogy a választási kampány során valamennyi párt elhallgatta a takarékossági intézkedések szükségességét, és az MDF volt az egyedüli párt, amely óvott az eget bárányfelhőként ellepő ígéretektől.