Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Boross Péter: az MDF lehet a konzervatív alternatíva

MTI
2006.05.04. 19:12

Konzervatív attitűdökkel csak az MDF rendelkezik, hiszen a Fidesz inkább radikális irányban mozdult el, ezért a demokrata fórum válhat a jövőben a konzervatív alternatívává - mondta Boross Péter csütörtökön Egerben. "Bízom abban, hogy az a józan hang, az a megfontoltság, nem mindenáron való ütközési vágy (...) talán ezt lehetővé teszi" - fogalmazott a volt miniszterelnök, aki az üzletembereket és közéleti személyiségeket tömörítő Hozam Klub vendége volt a Hevesi megyeszékhelyen.

A politikus a továbbiakban erkölcsi kötelességnek nevezte, hogy az MDF támogassa az Országgyűlésben a költségvetési egyensúly megteremtését szolgáló intézkedéseket. Hozzáfűzte: természetesen támogatták volna a Fideszt is ebben a munkában, ugyanis véleményük szerint szakítani kell azzal a gyakorlattal, miszerint egy-egy javaslatot a politikai erők attól függően támogatnak, hogy ki terjeszti elő a megoldást - mondta a volt kormányfő.

Boross úgy vélekedett, hogy a választási kampány során valamennyi párt elhallgatta a takarékossági intézkedések szükségességét, és az MDF volt az egyedüli párt, amely óvott az eget bárányfelhőként ellepő ígéretektől.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.