Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Szili boldogan lenne újra házelnök

MTI
2006.05.06. 14:26
Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke szívesen vállalná újra a házelnöki tisztséget, amennyiben az új parlament megalakulása előtt az MSZP frakciója ezt megszavazza - mondta Szili Katalin az MTI-nek szombaton egy fővárosi kiállítás megnyitója után.

"A frakciónak kell megszavaznia, hogy ki lesz a következő házelnök. Ha én erre további lehetőséget kapok a frakció és a párt részéről, nyilván akkor én ezt szívesen vállalom" - fogalmazott a politikus. Emlékeztetett arra, hogy parlamentbe bejutott öt párt megegyezett arról, a házelnököt a legnagyobb kormányzó párt adja majd.

Arra kérdésre, hogy az új házelnök tisztségéről volt-e már bármilyen egyeztetés az MSZP-ben, Szili Katalin nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mindössze annyit mondott, hogy "ennek is eljön majd az ideje". Hozzátette: szerinte az új parlament május 16-i alakuló ülése előtt tartandó szocialista frakcióülésen kerülhet szóba az, ki is lesz az Országgyűlés új elnöke.

"Szükséges és elégséges mennyiségű alelnökre van szükség" - mondta az MTI-nek Szili Katalin azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban nézeteltérés támadt a parlamenti pártok között abban, hány alelnökre is van szükség az új Országgyűlésben.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz politikusai, akik most a többi párttal szemben nem öt, hanem három alelnökre tettek javaslatot, négy évvel ezelőtt maguk is az Országgyűlésbe bejutott pártok számának megfelelően öt alelnököt javasoltak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.