Orbán: az országot támogatjuk, nem a kormány politikáját

MTI
2006.05.11. 16:23

Orbán Viktor szerint a Fidesz csak olyan kormányzati előterjesztéseket támogat, amelyek valóban Magyarország érdekeit szolgálják. A Fidesz elnöke erről csütörtökön, Budapesten beszélt újságíróknak.

"Mi az országot támogatjuk, és nem a kormány politikáját. Ha az ország érdekében állónak ítéljük a kormány politikáját, illetve a kormány előterjesztéseit, akkor azokat támogatni fogjuk" - mondta Orbán Viktor, akit azt követően kérdeztek újságírók, hogy átvette megbízólevelét a Pest megyei területi választási bizottság elnökétől.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: "mi nyitottak vagyunk, de ahhoz olyan kétharmados törvények kellenek, amelyek valóban szolgálják Magyarország érdekeit, és akkor nincs akadálya az együttműködésnek". Ugyanakkor kijelentette: "olyan előterjesztést nem szavazunk meg, akármilyen kényszerre is hivatkoznak, amely meggyőződésünk szerint ellentétes lenne Magyarország érdekeivel". A megyerendszer átalakítására vonatkozó kérdésre Orbán Viktor úgy reagált: Budapesten kell kezdeni a változtatásokat "és akkor tudunk tárgyalni".