Felfordulás a veszprémi MDF-szervezetben

Index
2006.05.22. 16:05
Az MDF országos választmánya megszüntette a párt veszprémi városi szervezetét, s ezzel megszűnt az oda tartozók tagsági viszonya is - közölte Bense László Erik, az MDF veszprémi elnöke hétfőn az MTI-vel.

Elmondta: tarthatatlan állapot volt, hogy a veszprémi MDF-szervezet egyik elnökségi tagja és a tagok közül is többen a párt parlamenti képviselő-jelöltje ellen kampányoltak, illetve jelen voltak Budapesten, a pártelnök, Dávid Ibolya ellen az MDF-székház elé szervezett demonstráción.

Bense tájékoztatott arról is, hogy tizenketten már meg is alakították az új MDF-szervezetet, s annnak szintén őt választották az elnökévé.

Varga Zoltán, az MDF veszprémi szervezetének volt elnökségi tagja - aki a városi képviselő-testületben az MDF frakcióvezetője -, az MTI-t arról tájékoztatta, hogy "Bense László Erik és társai részéről várható volt ez a lépés"; szerinte jogilag így egyszerűbb volt kizáratni a pártból azokat, akik a polgári oldal összefogása, s a Fidesszel való szövetkezés mellett foglaltak állást.