Irén, Írisz
6 °C
15 °C

A Fidesz elküldte demokráciacsomagját Gyurcsánynak

MTI
2006.05.26. 20:21

A Fidesz átadta demokrácia-törvénycsomagját Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökének, Szilvásy Györgynek, ugyanakkor sem a Fidesz, sem a KDNP nem kapta meg a kijelölt miniszterelnök által előző nap megígért törvényjavaslatokat - tájékoztatta a Fidesz frakcióigazgatója az MTI-t pénteken. Répássy Róbert elmondta: "ma délután megküldtük a miniszterelnök részére (...) Szilvásy György útján a (...) demokrácia-törvénycsomagot. (...) Öt törvényjavaslatot megküldtünk, egy országgyűlési határozati javaslatot - a Költségvetési Tanácsról - már benyújtottunk a parlamentnek".

A demokrácia-csomag részeként az ellenzéki párt 200 fős parlamentet javasol, valamint azt, hogy az Országgyűlés létszámát rögzítsék az alkotmányban. Indítványozzák, hogy a kormánytagok viseljenek személyes anyagi felelősséget a költségvetés teljesüléséért.

A Fidesz javaslata szerint nyilvánossá kellene tenni az országgyűlési képviselők és gazdasági társaságaik állami és uniós támogatását, a többségi állami tulajdonban lévő társaságok vezetőinek névsorát és díjazásukat. A közhatalmi feladatokat ellátó és közvagyonnal gazdálkodó tisztséget betöltő személyek esetében indítványozzák, hogy a vagyonbevalláson túl az adóbevallás is legyen nyilvános.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.