Mária
-6 °C
-2 °C

A HÖOK elutasítja a tandíjat

MTI
2006.05.30. 10:13

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) teljességgel elutasítja, hogy az állami finanszírozású képzések költségeit részben vagy egészben, a képzés ideje alatt vagy az után a hallgatókkal fizettessék meg - olvasható a szervezet állásfoglalásában. A HÖOK felhívja a mindenkori kormányzat figyelmét, hogy ezen törekvések ellen minden törvényes eszközzel fel fog lépni.

A hallgatói szervezet szerint az európai felsőoktatás eszmei alapjaitól, hagyományaitól és történetétől idegen, hogy az állami finanszírozású képzések költségeit a hallgatókra hárítsák. Ekler Gergely, a HÖOK elnöke kedden elmondta: múlt héten levélben kérték az oktatási minisztert, hogy adjon hivatalos tájékoztatást az utólagos képzési hozzájárulás tervezetéről. Megkeresésükre eddig Magyar Bálinttól semmilyen válasz nem érkezett - közölte az érdekvédő.

A szervezet nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely ésszerűbbé, hatékonyabbá teheti a felsőoktatás finanszírozásának rendszerét, s érdekelt az oktatás színvonalának, a diploma értékének növelésében. A HÖOK hitet tesz a Bolognai Folyamat irányadó dokumentumaiban, különösképpen a Berlini Nyilatkozatban megfogalmazott elv mellett, mely szerint a felsőoktatás közjó és közfelelősség - áll a szervezet kommünikéjében.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!