Már nem nyomoznak a szolnoki szocialista adatbázis miatt

MTI
2006.05.31. 14:57

cselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az MSZP szolnoki irodájában március elején történt adatkezelés ügyében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel. A nyomozást a Fidesz Új Demokrácia Központja feljelentése alapján jogosulatlan adatkezelés vétségének gyanúja miatt az ügyészség rendelte el ismeretlen tettes ellen, a megszüntető határozatot az ügy vizsgálatával megbízott szolnoki rendőrkapitányság hozta meg - mondta Veres Éva.

A választási kampányban országosan is ismertté vált eset előzménye, hogy március 2-án Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtó-helyreigazítási kérelmet vitt be az MSZP szolnoki irodájába, ahová elkísérte a helyi Zounok Tv egyik operatőre. A képviselő egy munkaszobába is belépett, ahol az operatőr a felvétel során egy számítógép monitorjáról adatokat rögzített. A neveket, lakcímeket tartalmazó adatokat akkor vették észre, amikor a Fidesz megkapta a kereskedelmi televíziótól a megrendelt kazettát, amelyet egyébként Szalay választási kampányfilmjéhez készítettek.

Az adatokról a Fidesz azt állította: a szolnoki MSZP-irodán törvényellenesen számítógépes adatbázisban tárolják azok személyes adatait, akik ajánlószelvényükkel támogatták a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeit.