Árpád
-2 °C
9 °C

Pokorni: a kormány zártabb társadalmat akar

MTI
2006.05.31. 21:50

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint a kormánypártok nem a "költségvetési lyukak betömésére" találták ki a felsőoktatásban 2007-től bevezetésre kerülő utólagos költségtérítést, hanem "zártabb, rendiesebb társadalmat akarnak", ahol aki fönt van, ott is marad, és aki lent van, az is.

Az ellenzéki politikus szerdán este beszélt erről a Magyar Rádió Háttér című műsorában. Értékelése szerint a kormánypártok két hónapja még tagadták és cáfolták, hogy tandíjat vezetnének be, de most szemrebbenés nélkül megtennék. Az alelnök szerint a költségvetésre azért sem lehet hivatkozni, mert a hároméves képzés keretében csak 2010-2015-től "csordogálnának a forintok". Benyomása szerint a költségtérítés nem pár száz, vagy pár ezer embert érintene, hanem végül mindenkire bevezetnék, aki megszerezte a diplomáját.

Magyarország versenyelőnye éppen az, hogy a fiatalok tanulni akarnak, de a tandíj sokakat fog távol tartani a tanulástól - vélekedett Pokorni Zoltán. Hangot adott azon véleményének, hogy a pályakezdő munkanélküliek száma tovább növekedhet, ha a kormány szándékai szerint olyan szakképző központokat hoznak létre, ahol nem lehet személyre szabott programokat kialakítani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.