Főügyészi ügyködés miatt mentették fel Berkecz Máriát

Magyar Hírlap
2006.06.02. 06:47

Ha akarta volna sem tudta volna elmarasztalni a Fővárosi Bíróság Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt vezetőjét - írja a Magyar Hírlap.

Ha akarta volna sem tudta volna elmarasztalni a Fővárosi Bíróság Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. hűtlen kezeléssel vádolt egykori igazgatóját. Az ítélethozatal előtt ugyanis a Fővárosi Főügyészség alapvetően módosította az eredetileg benyújtott vádiratot. Gyakorlatilag kivette belőle azokat a vádpontokat, amelyek az eljárás alapjául szolgáltak. Mindez a nemrégiben postázott írásbeli indoklás elolvasásakor vált egyértelművé. Az ilyen eljárás viszonylag ritka, de nem példa nélküli.

Berkecz Mária és munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla ellen 2002-ben, a kormányváltás után indult rendőrségi eljárás. Az ügyészség a rendőrség álláspontját vitatva több ügyben is megszüntette az eljárást. Ezek között volt például az óraügy, amelyben egy kiállítás belépőjegyeihez órát kapott ajándékba minden látogató. Az órák beszerzését korábban többen kifogásolták, elsősorban az árát sokallták.