Újhelyi államtitkár lesz

MTI
2006.06.06. 07:15

Az új kormány államtitkára lesz a Belügyminisztériumból átalakított Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban Újhelyi István, az MSZP alelnöke. A politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden elmondta, hogy már régen tudott a kinevezésről, de "nem volt dolga" erről nyilvánosan is beszélni.

Újhelyi István - mint mondta - kiváló viszonyban van leendő miniszterével, Lamperth Mónikával, és mindkettőjüknek bőven jut majd munka az új kormányban. A vezető szocialista politikus szólt arról is, hogy a párt napi ügyeit most Juhász Ferenc veszi át, de a személyi kérdések eldöntésére az önkormányzati választásokat követő pártkongresszus lesz hivatott.

Újhelyi szerint nem lehet egyszerre pártalelnöknek és államtitkárnak lenni, hosszú távon mindenképpen szükséges lesz új embereket bevonni a pártvezetésbe, annál is inkább, mivel a pártközpontból most távozik Hiller István pártelnök és Szekeres Imre alelnök is, akik mindketten miniszterek lesznek.

Az MSZP alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a most következő legfontosabb feladat az önkormányzati választások megnyerése lesz.