Natália
-3 °C
8 °C

Újhelyi államtitkár lesz

MTI
2006.06.06. 07:15

Az új kormány államtitkára lesz a Belügyminisztériumból átalakított Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban Újhelyi István, az MSZP alelnöke. A politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden elmondta, hogy már régen tudott a kinevezésről, de "nem volt dolga" erről nyilvánosan is beszélni.

Újhelyi István - mint mondta - kiváló viszonyban van leendő miniszterével, Lamperth Mónikával, és mindkettőjüknek bőven jut majd munka az új kormányban. A vezető szocialista politikus szólt arról is, hogy a párt napi ügyeit most Juhász Ferenc veszi át, de a személyi kérdések eldöntésére az önkormányzati választásokat követő pártkongresszus lesz hivatott.

Újhelyi szerint nem lehet egyszerre pártalelnöknek és államtitkárnak lenni, hosszú távon mindenképpen szükséges lesz új embereket bevonni a pártvezetésbe, annál is inkább, mivel a pártközpontból most távozik Hiller István pártelnök és Szekeres Imre alelnök is, akik mindketten miniszterek lesznek.

Az MSZP alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a most következő legfontosabb feladat az önkormányzati választások megnyerése lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.