Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Sólyom László a vízumkényszer eltörléséről is beszélne Bush-sal

MTI
2006.06.18. 18:01
Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja George W. Busht, az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Az amerikai elnök - őszi belpolitikai kötelezettségei miatt - ez alkalommal kívánja tiszteletét kifejezni az 1956-os forradalom emléke előtt, az 50. évforduló alkalmával.

A köztársasági elnök emellett - különös tekintettel a békés, demokratikus rendszerváltozások tapasztalataira is - a megbeszélésen eszmecserét kezdeményez a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok terjesztésének leghatékonyabb eszközeiről. Hangsúlyozni kívánja az emberi jogok érvényesítésének szükségességét a terrorizmus elleni harc miatt jelentkező fokozott biztonsági kockázatok körülményei között is. Az államfő érinteni kívánja a jövő generációk iránti felelősség ügyét is, amelybem a fejlett ipari országoknak különleges lehetősége és felelőssége van.

Természetesen kitér majd a köztársasági elnök a vízumkényszer ügyére is, amelyet szövetségesi kapcsolataink ma már nem indokolnak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!