Ágnes
-11 °C
-4 °C

Fegyelmi eljárás a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója ellen

MTI
2006.06.29. 13:53

Az intézmény gazdálkodásával kapcsolatban felderített szabálytalanságok miatt fegyelmi eljárást indítanak a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Vörös Gabriella ellen - döntött csütörtöki ülésén a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A közgyűlés az eljárás időtartamára felfüggesztette állásából az igazgatót.

A június 9-ére elkészült belső ellenőri jelentés szerint az intézményvezető nem járt el kellő gondossággal az M5-ös autópálya nyomvonalán folytatott régészeti feltárásokhoz kapcsolódó szerződések kifizetésének teljesítésénél, a gépjármű-üzemeltetési költségek elszámolásánál. Megsértette a közbeszerzési eljárások lefolytatása alkalmával a közbeszerzési törvényt, illetve a szerződéses teljesítések kapcsán a számviteli és az államháztartási törvény rendelkezéseit. Mindezek mellett elégtelenül működtette a vezetői ellenőrzést, ezzel jelentősen megnövelve a visszaélések kockázatát. Az ügyhöz kapcsolódóan a múzeum két további dolgozója ellen is fegyelmi eljárás indul.

Vörös Gabriella az MTI-nek elmondta, az M5-ös autópálya nyomvonalán az ásatások a nagy nyilvánosság előtt, az önkormányzat folyamatos kontrolljával folytak. A munkálatokkal kapcsolatos szerződéseket a múzeum a megyei vezetés jóváhagyásával kötötte meg, az intézmény gazdálkodását a hivatal pedig folyamatosan ellenőrizte.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!