Natália
-3 °C
7 °C

Lengyel László szerint jó esélye van az MSZP-nek ősszel

MTI
2006.06.30. 16:57

A stabilizációs programból fakadó népszerűségvesztés ellenére esélyesként indul az MSZP az önkormányzati választásokon - jelentette ki Lengyel László pénteken Egerben.

Az elmúlt nyolc évben ugyanis a városokban biztos pozíciókat szereztek a szocialista politikusok, és az emberek tőlük várják majd, hogy tompítsák a megszorítások hatását - mondta a politológus a választások tapasztalatait elemző konferencián.

Az országgyűlési választások eredményét nemzetközi környezetbe helyezve úgy vélekedett, hogy mára az egész régióban Magyarország az egyetlen normális ország, ahol nem kell félni. Ugyanis szerte a térségben teret nyertek a globalizáció- és Európa-ellenes, nacionalista erők. Példaként említette, hogy Lengyelországban szélsőjobboldali, fajvédő jellegű pártok kerültek kormányra, a cseh kampányra a nyílt és durva német-, orosz-, szlovák- és cigányellenesség volt jellemző, Szlovákiában pedig ugyancsak kormányzati pozícióba kerültek a nacionalista erők.

Ezekhez a pártokhoz képest Orbán Viktor a szélsőjobboldaltól magát elhatároló kampányt folytatott, de még a Fidesz retorikája is sok volt a magyar választóknak - tette hozzá Lengyel László. Szerinte az is világossá vált, hogy Magyarországon Budapesttel és a nagyvárosokkal szemben nem lehet választásokat nyerni, mert az ország átlépett egy urbanizációs szintet.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!