Miklós
-7 °C
2 °C

Konvergenciatanácsot állítanának fel a liberálisok

MTI
2006.06.30. 17:04

Az SZDSZ gazdasági tanácsadó testülete 3 pontban fogalmazta meg javaslatait, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen tudják végigvinni az Új egyensúly program és a reformprogram célkitűzéseit - jelentette be a gazdasági miniszter a Liberális Gazdasági Tanács pénteki ülését követő sajtótájékoztatón.

Kóka János elmondta: javasolják a Konvergenciatanács felállítását, a versenyképesség központjának létrehozását a gazdasági tárcánál, illetve ragaszkodnak az egykulcsos adó 2009-es bevezetéséhez. Kifejtette: a Konvergenciatanács felállítására jövő hét végiég tesznek javaslatot a miniszterelnöknek azzal a céllal, hogy a kormány javaslattevő, döntéselőkészítő szervezeteként a konvergenciaprogram kidolgozását és végrehajtását a pénzügyi tárcával, illetve a kormány érintett tagjaival együttműködve felügyelje. A testület hétfős tagságában helyet kapna a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a többi tagot a miniszterelnök választaná ki hazai és uniós, független pénzügyi és gazdasági szakemberek közül, egyeztetve a koalíciós partnerrel - közölte.

Megjegyezte: az SZDSZ javaslata markánsan különbözik a Fidesz Költségvetési Tanács létrehozására vonatkozó indítványától, az ugyanis közjogilag és politikailag értelmezhetetlen, valamint zárójelbe teszi a kormány, a parlament és az államfő jogkörét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!