Csak 9 elnökjelölt mutatta meg magát a rádió civil kuratóriuma előtt

MTI
2006.07.04. 20:12

A 13 pályázó közül kilencen vettek részt azon az informális keddi rendezvényen Budapesten, amelyen a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának civil delegáltjai előtt vázolhatták elképzeléseiket egyenként a közszolgálati médium elnöki posztjáért versengők.

A sajtóban a tisztségre legesélyesebbnek mondott két induló - Such György és Szayly József - nem vett részt a hétórás találkozón.

Szomráky Béla négy év alatt 300 munkatársat bocsátana el; Siklós Erik szerint a rádió 1400 fős létszámát a felére lehetne csökkenteni, ő már ebben az évben döntene az új székházról.

Avanesian Alex a regionális adásokat integrálná jobban a Petőfi rádióba, Zsigmond Attila ezt az állomást "csaliadóvá" alakítaná, amely sokféle műsort adna a mainál "könnyedebb, civilebb" stílusban.

Belénessy Csaba, a "közszolgálati bulvár" terévé alakítaná a Petőfit, hogy a fiatalokat rászoktassák. Fodor János a Kossuthot "korrekt beszélő rádióvá" tenné, amely hírekkel, információkkal látná el a hallgatókat, a Petőfiből a fiataloknak szóló, de nem bárgyú, igénytelen "kvázi-kereskedelmi" rádiót csinálna, míg a most máshol jelentkező komolyabb produkciókat a Bartókra tenné át.