Balesetveszély a 35-os főúton

MTI
2006.07.07. 15:36

Balesetveszélyessé vált a 35-ös számú főközlekedési úton egy csomópont Debrecen határában, miután az autópálya-építkezés kapcsán megszüntettek egy korábbi kanyarodó sávot, közölte Forgács Barna, az Agrárgazdaság Kft. ügyvezetője pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

Amióta az autópálya-építkezés kapcsán megszüntették a balra kanyarodó sávot, kétnaponként történik baleset a csomópontban, és ezáltal a kft. 250 dolgozója, mintegy ezer ott gyakorló egyetemista, illetve technikumi diák, valamint a fajtakísérleti állomás dolgozói vannak nap mint nap veszélyben.

Forgács Barna kötegnyi levelezést mutatott az ügyben, amiből kiderül nem illetékes az ügyben sem a közútkezelő kht. sem az önkormányzat, sem az autópálya-kezelő. A rendőrség szerint is baleseti kockázatot jelent az ominózus útszakasz.

Forgács Barna mint mondta ezek után végső elkeseredésében és az egyre többször bekövetkező balesetek miatt fordult a sajtóhoz. Az agrárvállalkozó Forgács a 2006-os parlamenti választásokon a Fidesz jelöltje volt.