Az MSZP továbbra is támogatja az Új egyensúly programját

MTI
2006.07.08. 17:34
A szakszervezetek szombati tüntetése ellenére az MSZP továbbra is támogatja a kormány Új egyensúly programját - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szombaton az MTI-nek.

Hangsúlyozta: az intézkedéscsomag a feltétele annak, hogy az ország gazdasági egyensúlya helyreálljon, így az Európai Uniótól kapott fejlesztési forrásokat Magyarország célszerűen tudja felhasználni, aminek munkahelyteremtő és jövedelemtermelő hatása lesz.

"Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy párt jókedvében teszi azt, amit hitük szerint egy felelős politikai erőnek tennie kell" - fogalmazott.

A párt biztos abban, hogy a intézkedési csomagot most ellenzők később azt fogják mondani: megérte - vélekedett a politikus.

"Ma mindenki tette a dolgát" - utalt a demonstrációra a szóvivő. Azt azonban látni kell, a politikának az a feladata, hogy az ország jövőjéről és biztonságáról ma kell jó döntést hoznia - folytatta.

Nyakó István véleménye szerint az ilyen véleménynyilvánításnak helye van a demokráciában, de "a tárgyalóterem ajtaja minden fél számára nyitva van, és a párt tárgyaló szándéka megkérdőjelezhetetlen".