Emőke
8 °C
19 °C

Nem fogadták el az ORTT tavalyi beszámolóját

MTI
2006.07.11. 15:07

Általános vitára alkalmasnak találta, de nem javasolta elfogadásra a parlamentnek az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 2005-ös tevékenységétől szóló médiahatósági beszámolót az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottsága kedden. Az első döntéshozatalnál tíz kormánypárti képviselő mondott igent, míg a másodiknál Pető Iván (SZDSZ) bizottsági elnök nemmel voksolt.

Pető már a vitában kifejtette, a két országos kereskedelmi televízió koncesszió-hosszabbításával, a Műsorszolgáltatási Alap (MA) működésével, valamint a médiahatóság által létrehozott Alkalmazott Kommunikáció-tudományi Intézet működésével kapcsolatos kifogásai miatt tesz így.

Tellér Gyula (Fidesz) felvetette, hogy a két kereskedelmi csatorna egész műsorfolyamát áttekintve górcső alá kellene venni, mennyiben teljesítették a profiljukra kilenc esztendeje, az eredeti szerződés megkötésekor tett vállalást. Több ellenzéki hozzászóló szerint azt kellene megvizsgálni, miért hagyta a médiahatóság változatlanul ezek műsorszolgáltatási díját; Kiss Attila (Fidesz) "nevetségesnek, már-már mulatságosnak" nevezte ennek összegét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!