A Fidesz tanácskozna a roaming-díjakról

MTI
2006.07.14. 18:43
A Fidesz az Országgyűlés távközlési és informatikai albizottságának összehívását kezdeményezi a roaming-díjakkal kapcsolatban - áll a párt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A bizottsági ülésen a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól tájékoztatót kérnek arról, hogy a hívásfogadásokra vonatkozó kötelező díjcsökkentés, amelyet a brüsszeli javaslat tartalmaz, hogyan biztosítható leggyorsabban a magyar piacon.

A párt emlékeztet arra, hogy több hónapos egyezetés és tárgyalás után az Európai Bizottság július 12-én közzétette a nemzetközi roaming-díjak közösségi szabályozására vonatkozó szövegszerű javaslatát. A tervezett rendelet akár 70 százalékkal csökkentheti a jelenlegi, indokolatlanul magas tarifákat.

A Fidesz szerint a mobil távközlési piacon a roaming-díjak, az sms-szolgáltatás díjai és a vezetékesről-mobilra történő hívások díjai nem váltották be a "hozzájuk fűzött reményeket". A közlemény szerint a Fidesz azoknak az áraknak a letörését fogja támogatni, amelyek piaci körülmények között indokolatlanul magasaknak bizonyultak.