Mária
-7 °C
3 °C

A Fidesz tanácskozna a roaming-díjakról

MTI
2006.07.14. 18:43
A Fidesz az Országgyűlés távközlési és informatikai albizottságának összehívását kezdeményezi a roaming-díjakkal kapcsolatban - áll a párt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A bizottsági ülésen a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól tájékoztatót kérnek arról, hogy a hívásfogadásokra vonatkozó kötelező díjcsökkentés, amelyet a brüsszeli javaslat tartalmaz, hogyan biztosítható leggyorsabban a magyar piacon.

A párt emlékeztet arra, hogy több hónapos egyezetés és tárgyalás után az Európai Bizottság július 12-én közzétette a nemzetközi roaming-díjak közösségi szabályozására vonatkozó szövegszerű javaslatát. A tervezett rendelet akár 70 százalékkal csökkentheti a jelenlegi, indokolatlanul magas tarifákat.

A Fidesz szerint a mobil távközlési piacon a roaming-díjak, az sms-szolgáltatás díjai és a vezetékesről-mobilra történő hívások díjai nem váltották be a "hozzájuk fűzött reményeket". A közlemény szerint a Fidesz azoknak az áraknak a letörését fogja támogatni, amelyek piaci körülmények között indokolatlanul magasaknak bizonyultak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.