A pécsi MSZP-választmány Tasnádi Pétert jelölte Toller helyére

MTI
2006.07.18. 21:45

Az MSZP pécsi választmánya azt javasolja a párt küldötteinek, hogy Tasnádi Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke legyen a szocialisták végleges pécsi polgármesterjelöltje az önkormányzati választásokon, tájékoztatta Tóth Bertalan választmányi elnök az MTI-t kedden.

Jelenleg Tasnádi Péter az MSZP egyetlen jelöltje, miután a napokban a helyi jelölőbizottság által javasolt Tóth Bertalan választmányi elnök, Juhász István, a párt városi elnöke, valamint Bókay Endre országgyűlési képviselő a választmányi ülésen visszalépett a jelöléstől.

A választmányi elnök hangsúlyozta: a végleges jelöltet a párt helyi szervezetének pénteken összeülő küldöttértekezlete választja meg titkos szavazással, az értekezleten azonban még bárki lehet jelölt, ha bírja a küldöttek harminc százalékának támogatását.

A választmányi ülésre és a küldöttértekezletre azért került sor, mert a párt polgármesterjelöltje, Toller László június 19-én autóbalesetet szenvedett, súlyos sérülésekkel a pécsi idegsebészeti klinika intenzív osztályán fekszik, s felépülése a kezelőorvosa szerint hosszú időt vesz igénybe.