Gyurcsány bemutatta a kormány személyzeti központjának vezetőjét

2006.07.26. 13:19

A lehető legjobb minőségű szolgáltatást a lehető legjobban nyújtani - ennek a szemléletnek a megteremtését várja a közigazgatásban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szetey Gábortól, a kormány személyzeti központja vezetőjétől, akit szerdán mutatott be Budapesten. A Kormányzati Személyügyi Központ nem egyszerűen személyzeti kérdésekkel, hanem szerkezetátalakító döntésekkel is foglalkozni fog, alapfeladata a központi közigazgatás átalakításában való közreműködés - közölte a kormányfő, hozzátéve: a központ 2007. január 1-től működik.

A politikus elmondta: a központ a közszolgáltatások szélesebb körében legfeljebb ajánlásokat dolgoz ki, illetve módszertani segítséget nyújt ahhoz, hogy például az egészségügyben, a szociális munkában vagy a rendőrségnél is meghonosodjon a teljesítménymérés. Gyurcsány Ferenc elmondta azt is: Szetey Gábor elsődleges feladata, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, miszerint a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára fontos feladatnak nevezte a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha 2009/2010-re az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt. A 38 éves közgazdász közölte: a cél az, hogy az adófizetők adóforintjukért jobb szolgáltatást kapjanak az élet minden egyes területén, költséghatékony módon.