Mária
-6 °C
-2 °C

Gyurcsány bemutatta a kormány személyzeti központjának vezetőjét

2006.07.26. 13:19

A lehető legjobb minőségű szolgáltatást a lehető legjobban nyújtani - ennek a szemléletnek a megteremtését várja a közigazgatásban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szetey Gábortól, a kormány személyzeti központja vezetőjétől, akit szerdán mutatott be Budapesten. A Kormányzati Személyügyi Központ nem egyszerűen személyzeti kérdésekkel, hanem szerkezetátalakító döntésekkel is foglalkozni fog, alapfeladata a központi közigazgatás átalakításában való közreműködés - közölte a kormányfő, hozzátéve: a központ 2007. január 1-től működik.

A politikus elmondta: a központ a közszolgáltatások szélesebb körében legfeljebb ajánlásokat dolgoz ki, illetve módszertani segítséget nyújt ahhoz, hogy például az egészségügyben, a szociális munkában vagy a rendőrségnél is meghonosodjon a teljesítménymérés. Gyurcsány Ferenc elmondta azt is: Szetey Gábor elsődleges feladata, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, miszerint a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára fontos feladatnak nevezte a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha 2009/2010-re az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt. A 38 éves közgazdász közölte: a cél az, hogy az adófizetők adóforintjukért jobb szolgáltatást kapjanak az élet minden egyes területén, költséghatékony módon.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!