Pótfelvételi lehetőségek az OFIK honlapján

MTI
2006.07.27. 15:54

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közzétette honlapján a nyári pótfelvételi lehetőségeket, a lapok beérkezési határideje augusztus 11. - olvasható az OFIK internetes oldalán.

Az internetes oldalon alapképzéseket, felsőfokú szakképzéseket és a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek meghirdetett képzési formákat egyaránt találhatnak az érdeklődők.

Az 2006. évi felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények két formában hirdethetnek meg új felvételi lehetőségeket: a felsőoktatási intézmények saját döntésük alapján, a sehová fel nem vett jelölteknek levélben felajánlhatják a költségtérítéses képzésre történő felvételt. Amelyik felsőoktatási intézmény ilyen ajánlatot tesz, az közvetlenül értesíti erről a jelentkezőt. A levélben részletesen szerepel minden olyan feltétel és tudnivaló, amely a jelentkezéshez szükséges. A jelentkezési lapok beérkezési határideje 2006. augusztus 11. (péntek).

A másik lehetőség a teljesen új jelentkezés benyújtása. A felvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni, erre a célra külön "A" típusú jelentkezési lap készült. A felvételt ennek a NYÁRI FELVÉTELI felülnyomásos "A" lapnak, valamint egy "B" jelű jelentkezési lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. A lapok térítésmentesen szerezhetők be a felsőoktatási intézményeknél.

Csak azoknak a jelentkezését fogadják el, akik 2006-ban nem jelentkeztek, vagy akiket idén nem vettek fel egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az intézményi jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006. című kiadványban megjelölt iratokat kell csatolni, illetve azokat a középiskolai teljesítményeket, illetve felvételi eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények az alábbi táblázat szerint kérnek.