Függetlenként indul újra Salgótarján szocialista polgármestere

MTI
2006.08.07. 14:43

Salgótarján szocialista polgármestere független polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson, és kilép az MSZP-ből - ezt maga Puszta Béla jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. Puszta Béla az MSZP alapító tagja, és Nógrád megyében a egyik megszervezője volt, majd a párt megyei ügyvezető alelnöke, irodavezetője, országgyűlési képviselője, nyolc évig pedig megyei elnöke lett.

1994-től Salgótarján polgármestere, az eddigi három ciklusban mindvégig az MSZP jelöltje volt. Tavaly szeptemberben azonban személyi ellentétek miatt kilépett a salgótarjáni szervezetbol, azóta az MSZP kisterenyei alapszervezetének tagja.

A salgótarjáni szocialisták még tavaly bejelentették, hogy polgármesterjelöltjük Dóra Ottó, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke lesz. Puszta Béla elmondta: a döntésrol értesülve két választása maradt. Vagy befejezi politikai-önkormányzati pályafutását, vagy a választópolgárokra bízza a kérdés eldöntését. .

"Nemcsak saját magammal, sőt, nemcsak az MSZP-vel kapcsolatosan jelentkezik felelősségem, hanem mindazok felé, akik eddig támogattak, és függetlenül ettől a helyzettől, a következő időszakban is támogatni kívánnak. (...) Nem futamodok meg, felvállalom a megmérettetést, független polgármesterjelöltként elindulok a következo választáson" - mondta..