Az OVB nyilvántartásba vette a Fideszt és a KDNP-t

MTI
2006.08.07. 19:07

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az október elsejei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásokra. A testület lajstromba vette a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, illetve a Túlélés ,98 Egyesületet.

A kisebbségi önkormányzati képviselők választására, az OVB döntése alapján, a nyilvántartásba került az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság, a Magyarországi Örmény Spjurk Egyesület, a Magyarországi Cigánycsaládok Érdekvédelmi Szövetsége, a Szegedi Helyi Szerb Közösség, az Ellinizmosz Egyesület, valamint a Ruszin Kulturális Egyesület.

A testület nyilvántartásba vette a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok és Elektorok Közösségét, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatok Szövetségi Egyesületét. A két szervezet kérelmét augusztus elején az OVB áttette a megyei területi választási bizottságokhoz. A két kisebbségi szervezet ezt követően módosította a dokumentumokat, amelyeket hétfőn elfogadott az országos bizottság.