Herényi Károly függetlenkénti indulását indokolja

MTI
2006.08.18. 15:07

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azért indul függetlenként, egy civil szervezet támogatásával Balatonföldvár polgármesteri posztjáért, mert nem akarja, hogy a kisváros irányításában a parlamentben tapasztalható pártpolitikai ellentétek jelenjenek meg. Erről maga a frakcióvezető beszélt az MTI-nek pénteken.

A még bejegyzés alatt álló, közelmúltban alakult Közkincs Egyesület tagjai olyan civil emberek, akik egyébként különböző pártkötődéssel rendelkeznek, de civilként vesznek részt az egyesület munkájában - fejtette ki az MDF-es politikus. A frakcióvezető kiemelte: eddig Balatonföldváron egy jelölt sem indult pártszínekben, most viszont, első alkalommal, az MSZP és a Fidesz is állít önállóan jelölteket.

Herényi Károly megjegyezte, hogy róla mindenki tudja, MDF-es politikus, attól függetlenül, hogy ez szerepel-e majd a neve mellett a szavazólapon. Az MDF-es politikus "értelmetlennek" nevezte azokat, a sajtóban megjelent felvetéseket, miszerint összefüggés lenne függetlenként való indulása és aközött, hogy Dávid Ibolya pártelnök a jövőben átveheti tőle a parlamenti képviselőcsoport vezetését.

Dávid Ibolya a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken az esetleges frakcióvezető-váltással kapcsolatban azt mondta: ez a kérdés nyitva van, azonban jelenleg nem aktuális.