Vilma
-7 °C
4 °C

Gyurcsány Ferenc Szófiába látogat

MTI
2006.08.25. 06:44

Egynapos hivatalos látogatásra pénteken a bolgár fővárosba várják Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő szófiai tárgyalásainak középpontjában várhatóan a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése és Bulgária EU-csatlakozásának támogatása áll.

Gyurcsány Ferenc a tervek szerint megbeszélést folytat Szergej Sztanisev miniszterelnökkel, Georgi Parvanov köztársasági elnökkel, Georgi Pirinszkivel, a Nemzetgyűlés elnökével és Szimeon Szakszkoburggotszki volt kormányfővel és találkozik a Bulgáriában működő magyar érdekeltségű vállalatok vezetőivel.

1992-2005 között 481 millió euró értékű magyar tőkebefektetés valósult meg Bulgáriában. A magyar befektetési struktúra részét alkotják az elektronikai/számítástechnikai, papír és csomagolástechnikai, gyógyszeripari, kozmetikai termékek, a villamos készülékek; a befektetések pénzügyi súlyuk alapján a banki szféra felé irányultak. Magyarország a befektetői rangsorban a 8. helyen áll, Ausztria, Görögország, Németország, Hollandia, Olaszország, Svájc és Ciprus után.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.