Auguszta
4 °C
22 °C

Gyurcsány Ferenc Szófiába látogat

MTI
2006.08.25. 06:44

Egynapos hivatalos látogatásra pénteken a bolgár fővárosba várják Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő szófiai tárgyalásainak középpontjában várhatóan a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése és Bulgária EU-csatlakozásának támogatása áll.

Gyurcsány Ferenc a tervek szerint megbeszélést folytat Szergej Sztanisev miniszterelnökkel, Georgi Parvanov köztársasági elnökkel, Georgi Pirinszkivel, a Nemzetgyűlés elnökével és Szimeon Szakszkoburggotszki volt kormányfővel és találkozik a Bulgáriában működő magyar érdekeltségű vállalatok vezetőivel.

1992-2005 között 481 millió euró értékű magyar tőkebefektetés valósult meg Bulgáriában. A magyar befektetési struktúra részét alkotják az elektronikai/számítástechnikai, papír és csomagolástechnikai, gyógyszeripari, kozmetikai termékek, a villamos készülékek; a befektetések pénzügyi súlyuk alapján a banki szféra felé irányultak. Magyarország a befektetői rangsorban a 8. helyen áll, Ausztria, Görögország, Németország, Hollandia, Olaszország, Svájc és Ciprus után.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!