Emőke
8 °C
19 °C

Társadalmi vita a felülvizsgált lisszaboni akcióprogramról

MTI
2006.09.06. 19:25

A kormány első olvasatban elfogadta a felülvizsgált nemzeti lisszaboni akcióprogramot, amelyet szeptember 8-án bocsát társadalmi egyeztetésre - közölte szerdán a Kormányszóvivői Iroda.

Az Európai Unió állam- és kormányfői tavaly márciusban egyetértettek abban, hogy a növekedést és foglalkoztatást középpontba állító lisszaboni stratégia céljainak megvalósulásához elengedhetetlen a nemzeti elkötelezettség erősítése. Ennek érdekében minden tagállamnak 2005. október 15-ig 3 évre szóló nemzeti akcióprogramot kellett benyújtania az Európai Bizottságnak.

A bizottság idén januárban adta ki a magyar dokumentum értékelését. Ezt figyelembe véve a kormány átdolgozta és szeptember elején társadalmi egyeztetésre bocsátja a felülvizsgált nemzeti akcióprogramot.

Az átdolgozás során figyelembe vették az európai uniós állam- és kormányfők által márciusban kijelölt prioritásokat - a kutatás-fejlesztést, az üzleti környezet fejlesztését, a foglalkoztatást és az energiapolitikát -, és szem előtt tartották a konvergenciaprogramot, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv célkitűzéseit.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.