Megzavarták Gyurcsány szerdai tatabányai fórumát

MTI
2006.09.07. 15:39

Az MSZP tatabányai polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatóján jobboldali provokációnak minősítette, hogy bekiabálásokkal zavarták meg Gyurcsány Ferenc szerdai kampánybeszédét. A Fidesz szerint az akció nem köthető a jobboldalhoz, a 300 fős közönségből is látszott, hogy az emberek távolmaradásukkal tüntettek a Gyurcsány-csomag ellen.

"Kövér László és Bayer Zsolt szellemiségét idézték meg a rendzavarók, akik tisztességben megőszült MSZP-s aktivistákat lökdöstek" - mondta Lukács Zoltán, hozzátéve, hogy a részvevők "választhatnak a nyugodt és építkező baloldal, illetve a szélsőséges, zavart keltő jobboldal között". Az MSZP-s polgármesterjelölt kiemelte, hogy az emelvényről látott a tömegben fideszes képviselőjelölteket is, akik az indulatok csitítása helyett halkan mosolyogtak.

A Fidesz megyei szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc beszéde alatt főleg nyugdíjasok elégedetlenkedtek a megszorító intézkedések miatt, ez pedig nem köthető a jobboldalhoz. Schmidt Csaba úgy vélte, a kormányfő tavaszi látogatásának több ezres közönségéhez képest a mostani 300 fő azt mutatja, nagyon sokan távolmaradásukkal tiltakoztak a Gyurcsány-csomag ellen, melyet az MSZP-s Lukács Zoltán is megszavazott.