Leállítaná az MSZP a fideszes káoszbrigádot

MTI
2006.09.08. 16:33

Az MSZP arra kéri a Fideszt "és az egész káoszbrigádot", hogy ha szeretik Magyarországot, ne keltsék rossz hírét itthon és külföldön, és gondolkodjanak el, érdemes-e kaotikus állapotokat teremteni az országban, mondta Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus szerint fideszesek által szervezett akciók zavarták meg csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vidéki körútját, amikor a kormányfő szocialista polgármesterjelöltek mellett kampányolt. Arra az újságírói kérdésre, vannak-e bizonyítékaik arra, hogy ezek szervezett megmozdulások voltak, Török Zsolt úgy válaszolt: egri lévén ő is jelen volt a városi rendezvényen és több prominens fideszes önkormányzati képviselőjelöltet látott azok között, akik füttyökkel és "sánta kutyák, hazaárulók, dögöljenek meg" bekiabálásokkal próbáltak zavart kelteni.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője cáfolta, hogy pártja szervezte volna azokat az akciókat, amelyekkel az elmúlt napokban megzavarták a miniszterelnök kampányprogramjait. Az történik, hogy "a magyar emberek rájöttek arra, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott nekik, a szocialisták csúnyán átverték őket" - közölte az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján Török Zsolt szocialista képviselő sajtótájékoztatójára reagálva.